Het beschermen van uw telefoon, hoe doe ik dat verstandig?

Het aantal mobiele telefoons in Nederland is inmiddels gestegen tot ruim 5 miljoen toestellen. Al deze toestellen hebben ondanks de toegenomen kwaliteit ook bescherming nodig. Lang niet iedere telefoon kan bepaalde situaties opvangen. Met name de smartphones van tegenwoordig met grote touchscreens zijn erg kwetsbaar. Hoe kun je jouw smartphone eenvoudig en verstandig beschermen?

Screenprotectors
Zoals hierboven al vermeld is de touchscreen het meest kwetsbare onderdeel van de smartphone. Zaak is dus dat dit onderdeel van de mobiele telefoon zeer goed beschermd wordt. Dit kan door een screenprotector over jouw touchscreen heen aan te brengen. Je hebt verschillende soorten accessoires, zo heb je glass protectors en normale screenprotectors.
Glass screenprotectors zijn over het algemeen van sterker materiaal, de prijs is dan ook hoger bij een glass protector t.o.v. een normale screenprotector. Echter bied het dus wel meer bescherming van jouw telefoon, waar het uiteindelijk natuurlijk ook om draait!

Hoesjes, bumpers en cases
Naast je scherm is je behuizing en andere onderdelen van je telefoon natuurlijk ook belangrijk om te beschermen. Je kunt hier een hoesje, bumper of een case voor kopen om op deze manier verschillende onderdelen (tegelijk) te beschermen. Zo kan je scherm ook barsten als je telefoon op de zijkant van de behuizing valt en je hebt geen hoesje.

Het is dus niet per definitie veilig te noemen en uit te sluiten dat je geen schade op kunt lopen aan je touchscreen als je een screenprotector op je telefoon hebt bevestigd.

Dit artikel is in samenwerking met Aanbiedingenshop geschreven.